Pages

Followers

Sunday, October 20, 2013

Pengalaman Mengandung Kali Kedua

Annur dah nak masuk 7 bulan,baru nak cerita pasal mengandung...hahaha...Nampak sangat aku ni busy bebenor bila dah jadi mak dua anak ni..silalah percaya...Mengandung kali kedua ni memang susah sikit...susah macam mana? susah sbb dekat 5 bulan gak usaha kasi nak lekat..Bukan apa,masa Faiz dulu,takde plan2 tup2 dah ada jer..Selama ni aku selalu baca dan dengar pasal waktu subur ni tapi takdenya aku nak ambik tahu..bajet kekonon dulu takyah kira2 pun kan...so,bila plan anak kedua dah agak jauh dari sasaran,terpaksalah kita ambik tahu kan..nampak sangat dah makin tua..hehehe...Alhamdulilah,Dia uji aku cuma sekejap..Agaknya nak kasi aku rasa bagaimana penantian itu...

Aku tahu aku mengandung bila period datang lewat dua hari..Aku ni jenis period memang ikut time je..so,bila lewat tu mesti ada apa-apa..Tak silap aku,3 batang kayu aku test kot..Just nak confirmkan je..Gembiranya waktu tu susah nak digambarkan..Minggu ke 5 aku mengandung,aku diuji sekali lagi...Merasalah mabuk dan loya time mengandung..Masa Faiz dulu,aku memang tak mabuk2 ni..Pernah gak terdetik kat hati,apalah rasanya mabuk2 ni kan..Ha,terus Dia kasi rasa...Sebulan gak kot..Tak tahan bila sampai tahap yang keluar cuma muntah kuning je..Memang masa tu lubang toilet member baik aku...Tapi aku rasa beruntung sangat sbb Faiz dah besar masa tu..Dah pandai jaga diri sendiri...

Masa Faiz dulu,perut aku kecik je..dah lapan bulan kot baru perasan perut..yang nyata naik badan akulah..mengembang...hehehe..tapi masa Annur ni,3 bulan je dah boleh nampak perut..Memang merasalah bawak perut besar...sbb baby besar...hehehe... Ada orang tanya,aku merancang macamana untuk anak perempuan..Takdelah merancang apa sangat pun tapi sejak kami decide nak tambah satu lagi,memang aku selalu doa lepas solat supaya anak kedua ni girl..Without miss...Tapi kalau waktu tu Dia nak kasi anak lelaki pun aku redha je..Aku tahu aku mengandung anak perempuan bila aku teruja tengok sorang pelakon korea ni..Memang bila tgk pelakon korea tu,jantung aku dup dap je..Hahaha..serius siot...Masa Faiz dulu aku suka tgk citer indon Soleha tu..rasa sejuk je hati tgk pelakon Mashanda tu...Dah tu,tiap kali tgk lelaki hensom je,aku rasa macam waooo....hahahaha..sedangkan sebelum ni ada aku kisah...
Macho kan..Hehehe...
Tapi tulah kan,setiap anak pengalaman lain-lain..Dia kasi aku merasa bahagian lain pulak untuk si Annur..Apapun,Annur dah selamat lahir ke dunia..nanti kita cerita plak bab bersalin..satu episod yang lain plak


4 comments:

  1. Salam…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com . Saya follow sis n kalau sudi follow la saya balik yer…

    ReplyDelete
  2. Aku tak citer lagi pengalaman bersalinkan qhalif. Dah setahun lebih pon ☺☺

    Aku ketiga2 anak memang tak der alahan masa mengandung. Tu yg masa pregnant kan qhalif tak sedar. Sedar2 dah 5 bulan ko.

    ReplyDelete
  3. Dah sepasang sudah ni ila..

    Sonok la ko...sonok la faiz...



    Mami shinta

    ReplyDelete
  4. camne ehhh kau bleh dpt? aku da try susa gak laa.. ada petua2 takk?

    ReplyDelete

Silalah komen dengan ikhlas yer..Komen anda semua amat dihargai